La XV edició de les Jornades Gastronòmiques de Vilafamés comptaran amb la participació del millor cuiner d’Espanya 2016 i ‘estrella Michelin’ 2017, Raúl Resino, que realitzarà un show cooking en el qual elaborarà davant el públic assistent algunes de les seues millors receptes. El xef madrileny, que regenta el restaurant ‘Raúl Resino’ a Benicarló, serà una de les principals atraccions d’aquest esdeveniment culinari que es desenvoluparà els dies 8, 9 i 10 de desembre a la localitat de la Plana Alta.

La presència de Resino a les Jornades reforça la qualitat de la programació d’aquest esdeveniment que convertirà a Vilafamés en l’epicentre de la gastronomia provincial. El xef madrileny, que va ser nomenat millor cuiner del país en guanyar el ‘VI Concurs Cuiner de l’Any’ en 2016 i que, recentment, ha sumat un ‘Sol’ de la guia Repsol, prepararà una demostració en la qual elaborarà tres receptes, totes elles posant en valor els productes de proximitat i de les comarques de Castelló.

 

El xef madrileny, que està a l’espera de conèixer demà dimecres si manté la seua ‘estrella Michelin’, també ha realitzat un vídeo en el qual demana el seu suport a Vilafamés per al concurs ‘Luce tu Pueblo’ de Ferrero Rocher.

La presència de Raúl Resino serà l’eix d’una cita gastronòmica en la qual, durant tres dies, no faltaran les activitats tradicionals com l’elaboració de la típica ‘olleta’ per part de les Mestresses de casa, el tast de vins, a càrrec de Gabriel Mayo, o el tast de patés i olis, per part de la Oleícola del Penyagolosa, a més de les degustacions de productes o la presentació de menús especials en els restaurants, que són una part important de la cita.

 

L’edil de Turisme, Lluís Torlá, recorda que una de les novetats de la present edició és que “s’ha previst un format en el qual s’inclou una major implicació i participació de les empreses d’allotjament, com a hotels i cases rurals, i no solament dels restaurants, amb l’objectiu d’ampliar la participació del sector turístic en l’esdeveniment”.