El sumiller Ferran Centelles pregoner de la Fira TAST TIANA

El vi i la gastronomia, els protagonistes de la 5a Edició de TAST TIANA

 

Ferran CentellesEl passat divendres 14 de juny es va inaugurar la fira Tast Tiana a la plaça de l’Ajuntament, que va comptar aquest any amb un pregoner de luxe del sector del vi, Ferran Centelles, sumiller d’elBulli durant més de deu anys, fundador d’Outlook Wine, co-fundador de Wineissocial i col·laborador de la crítica de vins anglesa Jancis Robinson. La Il·lma. Sra. Ester Pujol, alcaldessa de Tiana, i el Sr. Jordi Gost, regidor de Promoció Econòmica, es van encarregar de donar la benvinguda i d’inaugurar la Fira.

Tast Tiana va celebrar del 14 al 16 de juny la seva 5a edició amb els cellers, restaurants i artesans de la regió com a protagonistes, que van oferir als assistents els millors productes de la zona.

La plaça de l’Ajuntament de Tiana va acollir durant els tres dies diversos actes entre els que destacaven menús degustació, concursos de tast i de receptes, demostracions de cuina i tastos de vins, que van fer d’aquesta fira una festa inoblidable per gaudir de la cultura del vi i la gastronomia mediterrània. La mostra gastronòmica i del vi de Tiana va comptar aquest any amb la participació de 8 cellers de la D.O. Alella, 12 restaurants i una fira d’artesania típica del Maresme.

Durant tot el cap de setmana la plaça de la Vila de Tiana, així com els carrers adjacents, es convertiren en l’escenari d’una fira d’actes per compartir amb família i amics el millor de la regió.

Els cellers

Es van tastar vins dels cellers de la D.O. Alella: Alta Alella, Serralada de Marina, Parxet, Mas Pellicer, Alella Vinícola, Celler Joaquim Batlle Ponce, Celler Can Roda i Bouquet d’Alella.

La gastronomia

Es van poder degustar diversos plats de la gastronomia de la zona dels següents restaurants: Can Roca, Les Terrasses de Sant Romà, L’Avi Mingo, Mas Corts, El Casal de Tiana, La Taula de la Paquita, Mas Blanc, Tirati Tiriti, Restaurant Club Casino de Tiana, El Nou Racó de Montgat, La Donzella de la Costa, i Restaurant Sant Miquel.

5ª edició de la Fira Tast Tiana