Visita Vilafamés

Vilafamés

Per començar amb el viatge, el gorrocòpter ens desplaçarà a Vilafamés.

A tant sols 28 kilòmetres de Castelló accedint per la CV-10 i després la CV-160, es troba Vilafamés, un municipi de 1.920 habitants que ocupa una posició estratègica sobre l’alt d’una muntanya rodejada per tossals més elevats. El nucli antic ha estat declarada Conjunt Històric Artístic a l’abril de 2005. Conjunt que apareix envoltat per una muralla, realitzada durant el segle XIV, que engloba en el seu interior a les diverses edificacions urbanes així com els edificis emblemàtics del municipi o el castell, que corona el cim del nucli urbà. Es tracta d’un dels conjunts històrics artístics de major importància del País Valencià per la seva bellesa i alt grau de conservació. Com a llocs més emblemàtics del municipi a visitar nombrarem:

  • El Clot, és una cavitat en el terreny situada en el vessant d’una muntanya.
  • Roca grossa, monument natural. Mole de Rodeno, situada als peus de l’església parroquial.
  • Cova del Bolimini. Es tracta d’una cavitat amb subministrament original al seu interior d’aigua potable.
  • Paratge de Sant Miquel. En direcció a Sant Joan de Moró i a cinc quilòmetres de Vilafamés. Aquesta zona es caracteritza per albergar l’ermita de Sant Miquel, patró del municipi
  • Museu d’Art Contemporani. Alberga obres d’uns 400 artistes com Miró o Chillida.
  • Els Estrets-El Racó de Rata. Es tracta d’un poblat de 0,2 ha de superfície d’origen Iber situat a uns 4 kilòmetres del poble.

Com a festes tradicionals de Vilafamés destacarem Sant Antoni Abat. Té lloc a mitjan mes de gener, destacant l’acte de la “matxá” o processó de les cavalleries que discorre pels diferents carrers del poble. Sant Miquel Arcàngel, el quart diumenge de Quaresma o Sant Miquel de “veremes”, celebrat el 29 de setembre amb la tradicional romeria a l’ermita de Sant Miquel.

Com a productes típics locals cal nombrar l’oli d’oliva del Pla de l’Arc o el selecte vi Magnanimus elaborat amb la vinya del terme.

En Vilafamés disposarem de tres hotels: El Rulloel Jardín Vertical i l’Antic Portal, i de una casa rural: El Molino de Vilafamés.

Per a més informació visitarem la web http://www.vilafames.es/ca